Komentara: 7
Pregleda: 5450

54 nova radna mesta za Subotičane

05.10.2011. u 15:53h
Izvor: RTV Yueco
54 nova radna mesta za Subotičane

U prvom lokalnom programu zapošljavanja Subotičana posao će dobiti 54 lica. Komisija je odobrila 11 programa poslodavaca koji su dobijali po radnom mestu subvencije od 130.000 dinara. Grad i republika za ovaj program izdvojili su 7,84 miliona dinara. Odobreni su uglavnom projekti iz programa proizvodnje i to iz gradskih i prigradskih naselja.

Mitra Đurić je jedna od 11 poslodavaca kojima je kroz program Lokalnog plana za zapošljavenje odobren novac. Planira da zaposli četiri nova radnika koji će u naredne dve godine da imaju siguran posao.

Grad je iz budžeta izdvoji četiri miliona dinara za nova radna mesta kroz Lokalni plan za zapošljavanje, a Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja iz republičkog budžeta odobrilo dodatnih 3,84 miliona dinara. U subotičkoj Filijali za zapošljavanje kažu da su posebne subvencije dodeljivali za teže zapošljive kategorije u koje spadaju žene, mladi do 30 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, ili starija lica od 50 godina. Subvencije po radnom mestu iznosile su 130.000 dinara, plus 20.000 ukoliko se radi o teže zapošljivim kategorijama.

Ugovori između grada, subotičke filijale i poslodavaca biće potpisani u naredne dve nedelje. Ovim ugovorima obezbeđena su 54 nova radna mesta u naredne dve godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5450
Povezane teme

nova radna mesta u Subotici

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

posao Subotica

radna mesta Subotica

posao u subotici

posao za subotičane

subvencije za posao

subvencije za nova radna mesta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.