Komentara: 20
Pregleda: 6741

50 novih radnih mesta u Subotici

13.05.2011. u 18:40h
Izvor: RTV Yueco
50 novih radnih mesta u Subotici

Predstavnicima 114 lokalnih samouprava uručeni su sporazumi o sufinansiranju lokalnih akcionih planova zapošljavanja. Subotica je potpisnica sporazuma koji predvidja da po izradjenom lokalnom akcionom planu zapošljavanja posao pronadje 50 Subotičana uz novac koji je izdvojen iz lokalnog i republičkog budžeta.

Lokalna samouprava Subotice na inicijativu subotičke Filijale za zapošljavanje krajem prošle godine formirala je Lokalni savet za zapošljavanje. Nakon toga je izrađen Lokalni plan zapošljavanja. Za program zapošljavanja biće izdvojeno 7,8 miliona dinara od vlade i grada.

Izdvojen novac za lokalne samouprave biće namenjen na program obuke pripravnika, subvencije za stalno zapošljavanje, kao i subvencije poslodavcima za zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta. Subotica je iz gradskog budžeta izdvojila 4 miliona dinara, a država 3,8 miliona dinara.

Ukupno će za te planove iz lokalnih i republičkog budžeta biti izdvojeno 11,13 milijardi dinara i na taj način otvoreno oko 6.000 radnih mesta. Iz republičkog budžeta biće izdvojeno 627,43 miliona dinara, a iz budžeta lokalnih samouprava 507,38 miliona dinara. Nezaposlenost „najveći neprijatelj” i problem u Srbiji.

Prošle godine odobreno je 75 miliona dinara za podsticajne mere zapošljavanja, a ove godine skoro 10 puta više novca je izdvojeno.U ponedeljak će biti raspisan javni poziv za zapošljavanje u Subotici i drugim lokalnim samoupravama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 6741
Povezane teme

nova radna mesta u Subotici

zapošljavanje u Subotici

poslovi Subotica

posao Subotica

posao u subotici

nezaposlenost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.