Komentara: 2
Pregleda: 6640

40 godina Građevinskog fakulteta Subotica

24.04.2014. u 18:10h
Izvor: RTV Yueco
Povodom obeležavanja 40 godina rada Građevinskog fakulteta Subotica u Velikoj većnici Gradske kuće otvorena je Međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“. Konferencija okuplja stručnjake iz oblasti građevine iz više od 10 zemalja sveta, a tokom dva dana trajanja skupa biće predstavljeno više od 170 naučnih radova. Cilj konferencije je i da budućim studentima Građevinskog fakulteta predstavi zanimanje građevinski inženjer. Na Fakultetu planiraju u narednim godinama da izgrade istraživačko-inovacioni centar koji bi okupljao srodne struke.
40 godina Građevinskog fakulteta Subotica

Građevinski fakultet Subotica je od osnivanja 22.aprila 1974. godine do danas upisao 6600 studenata, a u poslednje 3-4 godine na master studijama ove visokoškolske ustanove je diplomiralo 270 studenata. Saradnja studenata i uprave Fakulteta je dobra, ističu predstavnici Studentkog parlamenta. Studentski parlament Građevinskog fakulteta broji 21 člana od kojih se tri člana delegiraju u Naučno-nastavno veće fakulteta, a 4 u Savet, tako da studenti aktivno učestvuju u donošenju bitnih odluka, kaže predsednik Studentskog parlamenta ovog fakulteta, Nemanja Dragičević.

Uoči obeležavanja četrdeset godina rada na Građevinskom fakultetu Subotica doneta je odluka o dogradnji fakulteta, te bi u dogledno vreme, kada se obezbede finasijska sredstva ova visokoškolska obrazovna ustanova trebala da dobije i istraživačko-inovacioni centar koji bi okupljao različite srodne struke koje se međusobno prožimaju. Međunarodna konferencija okupila je istraživače, eksperte, inženjere, predstavnike nadležnih institucija i privrednih organizacija iz celog sveta koji će tokom dva dana imati priliku da uporede znanja i dostignuća i da razmene iskustva. Konfrerenciji prisustvuju građevinski inženjeri, arhitekte, urbanisti, geodetski inženjeri, geološki inženjeri, mašinski i elektro inženjeri i drugi. Konferencija treba da ukaže na orijentaciju glavnih pravaca razvoja nauke i struje u raznim oblastima.

40 godina Građevinskog fakulteta Subotica

Po rečima predsednika Saveta Građevinskog fakulteta Subotica, prof. dr Karolja Kasaša, kolektiv Građevinskog fakulteta je mali i ima 64-oro zaposlenih, od toga su 44 profesora i saradnika, a ostalo je nenastavno osoblje, ali po njegovom mišljenju postoje uspešni i neuspešni kolektivi. Građevinski fakultet je uspešan i trudi se da motiviše omladinu da ostane u zemlji i nakon završetka studija.

Građevinski fakultet Subotica deo je Univerziteta u Novom Sadu koji čini 14 visokoškolskih ustanova. Ovaj fakultet jedan je od retkih u našoj zemlji koji za buduće studente organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita za upis na osnovne akademske studije. Program konferencije „Savremena dostignuća u građevinarstvu“ nastavljen je na Građevinskom fakultetu gde će se program odvijati i sutra od 10 časova, dok je svečano zatvaranje predviđeno za 17 časova u amfiteatru fakulteta.

Izvor: RTV Yueco
Međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“ Međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“ Međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“ Međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“ Međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“ Međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“ Međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“ Međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 dan
Komentara: 2
Pregleda: 6640
Povezane teme

građevinski fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.