Komentara: 9
Pregleda: 12521

19 mladih dobija posao u gradskoj upravi

13.04.2011. u 12:42h
Izvor: RTV Yueco
19 mladih dobija posao u gradskoj upravi

Devetnaest mladih će svoj prvi posao dobiti u gradskoj upravi. U lokalnoj samoupravi potpisan je ugovor po programu “Stručna praksa 2011" između Grada Subotice i Nacionalne službe za zapošljavanje Subotica. Praktikanti će u lokalnoj samoupravi raditi sa komunalnom inspekcijom, kao i u odeljenjima poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Devetnaest mladih Subotičana svoje prvo radno iskustvo će steći radeći u gradskoj upravi. Praktikanti se nadaju da će stečena iskustva moći da primene na sledećem radnom mestu.

Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić kaže da grad uveliko radi na smanjenju broja nezaposlenosti. Formiran je gradski savet za zapošljavanje koji je izradio strategiju kako da se što više lica zaposli, kroz stimulativne mere za poslodavce. Ove godine na lokalnom nivou stimulacija iznosi osam miliona dinara i veruje se da će na ovaj način da se zaposli oko 50 ljudi.

Filijala Nacionalne sližbe za zapošljavanje poslednjih godina kroz razne programe je uspela da zaposli što više ljudi. Pored programa “Stručna praksa”, realizuje se i program “Prva šansa” kome se odazvalo 66 poslodavaca za potrebe 140 lica.

Subotica i ove godine učestvuje u programu javnih radova. Odobreno je pet projekata u vrednosti 15 miliona dinara,a u planu da se zaposli 101 Subotičanin. Javni radovi su odobreni Zološkom vrtu na Paliću, Gerontološkom centru u Subotici, Gradskoj upravi, Javnom preduzeću “Palić Ludaš” i Pokretu gorana Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 dana
Komentara: 9
Pregleda: 12521
Povezane teme

Saša Vučinić

Grad Subotica

Gradska uprava Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.