Komentara: 2
Pregleda: 5588
Video
Foto

10. Memorijalni turnir "Refik Memišević - Brale" u subotu u Hali sportova

02.07.2015. u 12:46h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova u Subotici u subotu će se održati jubilarni. 10. po redu, Memorijalni turnir „Refik Memišević - Brale“ za kadete i kadetkinje. na kojem će biti prisutno ukupno 16 država iz cele Evrope, što je lepa uvertira za Evropsko kadetsko prvenstvo koje će se održati takođe u našem gradu za nešto manje od mesec dana.
10. Memorijalni turnir "Refik Memišević - Brale" u subotu u Hali sportova

Rvački klub Spartak" u svojoj dugoj i slavnoj istoriji iznjedrio je mnoge evropske, svetske i olimpijske šampione kao što su Momir Petković, Senad Rizvanović, Boško Marinko, Davor Štefanek, Sreten Damjanović, a među njima je i Refik Memišević koji je svojim sportskim rezultatima ostao veoma zapažen u svetu rvanja i njemu u sećanje već desetu godinu održava se turnir za kadete. Refik je bio Prvak sveta, drugi na Olimpijadi, dva puta drugi i jednom treći na svetu,.

U najavi memorijala govorili su Andrija Romić predsednik Rvačkog kluba "Spartak", koji je tehnički organizator turnira i legenda evropskog, jugoslovenskog i srpskog rvanja Sreten Damjanović, koji će i ovom prilikom biti selektor nacionalnog tima Srbije, a koja će i ove godine u svom sastavu imati nekoliko Subotičana.

Turnir počinje u subotu u 9 časova kada će se održati kvalifikacije, svečano otvaranje zakazano je za 17 časova,  a posle toga slede finalne borbe i ceremonija proglašenja pobednika po kategorijama.

Po rečima Andrije Romića ovaj turnir je duži niz godina ubedljivo najjači u Evropi za ovaj uzrast, a pored tradicionalno velikog broja reprezentacija posebnu vrednost mu daje što se održava mesec dana pred Evropsko prvenstvo, što rvačima pruža priliku da neposredno pred veliko takmičenje u jakoj konkurenciji provere svoju trenutnu formu.

10. Memorijalni turnir "Refik Memišević - Brale" u subotu u Hali sportova

Sreten Damjanović

"Ovo je jedan veliki turnir posvećen jednom velikom rvaču koji je svojim rezultatima zadužio Spartak i Jugoslaviju za koju je nastupao. Turnir iz godine u godinu ima masovnost, a što je još važnije poseduje kvalitet. Ovogodišnji memorijal ima posebnu važnost što je uvertira pred Evropsko prvenstvo za kadete koje se u našem gradu održava od 4. do 10. avgusta." - izjavio je Sreten Damjanović, trener Spartaka i nacionalnog tima Srbije koji je najavio da će za reprezentaciju Srbije takmičiti nekoliko rvača iz Spartaka.

Među državama koje će nastupiti na jubilarnom memorijalu nalaze se Francuska, Finska, Hrvatska, Austrija, Estonija, Češka, Norveška, Nemačka, Švedska, Poljska, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Turska i domaćin Srbija, a učešće u borbama će uzeti 130 takmičara, od ukupno 170 gostiju u našem gradu.

Pored toga što će ovogodišnji turnir biti najmasovniji, novina je da će se borbe odvijati na tri strunjače, što je i realna potreba zbog velikog broja takmičara, a borbe će biti uživo prenošene preko Interneta.

Romić i Damjanović su se zahvalili lokalnoj samoupravi što je i ove godine imala razumevanja i pomogla održavanje ovog memorijalnog turnira i što generalno pomažu rvanje u Subotici.

10. Memorijalni turnir "Refik Memišević - Brale" u subotu u Hali sportova

10. Memorijalni turnir "Refik Memišević - Brale" u subotu u Hali sportova

Izvor: Subotica.com
Najava X Memorijalnog turnira "Refik Memišević - Brale" Najava X Memorijalnog turnira "Refik Memišević - Brale" Najava X Memorijalnog turnira "Refik Memišević - Brale" Najava X Memorijalnog turnira "Refik Memišević - Brale" Najava X Memorijalnog turnira "Refik Memišević - Brale" Najava X Memorijalnog turnira "Refik Memišević - Brale"
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5588

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

refik memišević brale

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

turnir refik memišević brale

sreten damnjanović

andrija romić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.