Komentara: 2
Pregleda: 6352

0ko 3.500 pregleda godišnje magnetnom rezonancom

14.07.2015. u 12:29h
Izvor: RTV Yueco
U Opštoj bolnici godišnje se obavi oko 3500 pregleda magnetnom rezonancom. Na ovaj pregled trenutno čeka 207 pacijenata, koji će biti pregledani u naredna dva meseca, ističu na Odeljenju radiološke dijagnostike. Očitavanje rezultata zavisi od dijagnoze, a prosečno se na rezultate čeka nedelju dana.
0ko 3.500 pregleda godišnje magnetnom rezonancom

Ka Opštoj bolnici Subotica tj. jednoj magnetnoj rezonanci gravitiraju svi pacijenti Severnočkog, Zapadnog bačkog okruga i deo pacijenata iz Kikinde, pa se godišnje na ovom aparatu obavi oko 3500 pregleda. Trenutno na pregled čeka 207 pacijenata, a najveći deo njih će biti pregledan u naredna dva meseca. Ipak, dužina čekanja na pregled najviše zavisi od uputne dijagnoze, kažu na Odeljenju radiološke dijagnostike.

U Opštoj bolnici rade se gotovo sve vrste pregleda, osim pojedinih pregleda na lokomotornom sistemu, koji se i dalje obavljaju na Institutu Sremska Kamenica.

Pregled magnetnom rezonancom ima apsolutne i relativne kontraindikacije, jer je reč o dijagnostičkoj metodi, koja zavisi od magnetnog polja te se ne preporučuje kod nekih pacijenata.

Dužina čekanja na rezultat, prema rečima lekara zavisi od dijagnoze. A prosečno na rezultat pacijenti čekaju nedelju dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6352
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

magnetna rezonanca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.