Pištaljka << sve pištaljke

Isplata ratnih dnevnica

# 1752 - Ostalo - (sve drugo što ne spada u ponuđene kategorije)

Ovih dana smo dobili informaciju,da ce se isplacivati dnevnice svim rezervistima, koji su bili za vreme bombardovanja u rezervi, te da je potrebno u vojnom odseku otici licno i sa vojnom knjizicom kao dokazom, podneti zahtev za navedeno.

Medjutim,u vojnom odseku sam dobila informaciju da oni neznaju nista o tome. Molim, ako neko ima informaciju o navedenom, gde se treba obratiti, bila bih zahvalna za takvu informaciju.

13
63 96859

Komentari na pištaljku # 1752

Povezane vesti

10396 ) zis (pre 1448 dana i 19 sati )

Danas sam čuo jednu informaciju koja kruži gradom o isplati ratnih dnevnica učesnicima rata 1999. Na osnovu nje sam malo istraživao i došao do saznanja da je sud u Strazburu presudio u korist rezervista i naložio Državi Srbiji da isplati dnevnice rezervistima . E sad ono što me buni i zbog čega i postavljam komentar su oprečne informacije do kojih sam došao čitajući razne medije, naime u nekima čitam da pravo na ove dnevnice ima oko 200 000 rezervista a po drugima samo rezervisti iz treće vojne oblasti pa me interesuje a verujem i veliku većinu Subotičana koji su u to vreme bili mobilizovani dali neko ima pravu informaciju ili da neko od novinara istraži ovu vest i informiše naše sugrađane i putem ostalih Subotičkih medija jer nema svako računar .

10397 ) nena (pre 1448 dana i 18 sati )

TV Novi Sad je u dnevniku objavio da dnevnice pripadaju svim rezervistima, koji su u vreme bombardovanja bili u rezervi, bez obzira, dali je to bilo u borbenim redovima, ili pak na odredjenim vojnim polozajima. U Novom Sadu se vec prikuplja dokumentacija potrebna za isplatu istih.

10398 ) spaki (pre 1448 dana i 17 sati )

Pogledaj na sajt - http://www.veterani.rs.

10399 ) nena (pre 1448 dana i 15 sati )

SPAKI: Zahvaljujem se na Vasoj informaciji za sajt na kome mogu da dobijem potrebne informacije.

10400 ) andrea (pre 1448 dana i 15 sati )

pannon rtv .com pod Társadalom A veteránok november 20-ig adhatják át a dokumentáciot. ili rtv vojvodina pod do ratnih dnevnica preko vojnih udruzenja. tamo imate telefon 021 420 288. 064 102 88 45.

10402 ) olio (pre 1448 dana i 13 sati )

kod bolnice u menjacnici tip prikuplja potpise i podatke sta tacno treba neznam

10414 ) Aleksandar (pre 1447 dana i 20 sati )

Iskreno mene bi bilo sramota da tražim nešto posle takvog rata i takve "pobede". Pre nego što skoče neki da im bude odmah jasno da jesam bio u rezervi 1999. Ali nisam išao ni zbog para ni zbog Miloševićevih ideja ni zbog VP i straha od zatvora. Sad što bi nam svima jako dobro došle pare i što nikad dosta to je drugo. Ovako ćemo ponovo baciti zemlju na kolena sa ogromnim isplatama i kamatama. Mnogo bi bilo pravednije da one varalice koje su sebi i svojim drugarima isplatile ekstra dodatak i koje su i započele sa tim ovu sramotu pare vrate sa kamatom i malo odrobijaju zbog toga. Jedini problem je što je to i počelo sa nekim sudijama i sličnim bumbarima koje štite kolege koje tako kaljaju zemlju kojoj služe ali manje ih briga za budžet jer to svakako neko drugi puni.

10419 ) sly (pre 1447 dana i 15 sati )

ajde da se nelazemo!!!!! kakav je to rat bio kada su vojsku stitili od takozvane agresije!!! sta je sa ostalima od 91 pa nadalje? koji su stvarno bili u ratu!!!! a drugo i besplatne akcije su bile PISANJE uz vetar!!!! samo da neprave narod opet budalom!!!!!!

10420 ) kojot (pre 1447 dana i 15 sati )

jeste li vi sluzili otadzbini ili ste sluzili za svoj dzep?

10422 ) zis (pre 1447 dana i 13 sati )

Aleksandar@ Kao autor ove pištaljke moram da odgovorim na tvoj komentar.Odazivao sam se svakom pozivu države kao lojalni građanin) 91 sam išao sa ubeđenjem da štitim ustavni poredak jer sam kao vojnik JNA dao zakletvu i bio sam ponosan kad god sam obukao uniformui malo je hvalilo da zbog svojih ubeđenja završim u "bubanj potoku"99 sam maltene pešice otišao do moje jedinice(30 i kusur km.)82 dana bio odvojen od porodice dok su se tatini i mamini sinovi šepurili po gradu ili se sklanjali po selima ili bežali preko .U tom periodu sam nagrađen od komadanta garnizona sa 10 dana nagradnog odsustva i nisam ga iskoristio jer sam ostao sa "saborcima" do skidanja.Kada sam se demobilisao zatekao sam napola srušen krov od kuće usled onog olujnog nevremena i više od pola počupanih voćaka .Govorio sam tako je suđeno.Visoke podzemne vode su mi pokrenule zid na kući ,opet sam rekao "tako je suđeno" Nisam tražio nikakvu pomoć od nikoga a ponajmanje od države.e sad ako je država nekom "majka a nekom maćeha " ja kao lojalni građanin ne želim da joj oprostim takav odnos prema svojim građanima .Ako je moglo da se isplati nekima onda može svima ,dok god se ovaj ludi narod ne nauči da ne veruje vlasti jer se uvek sve preko njegovih leđa prelomi.I sad opet kažem "AKO JE SUĐENO"država će isplatiti ovo našta je obavezuje presuda suda u Strazburu ako nije suđeno neka tako bude.

10424 ) Veteran (pre 1447 dana i 12 sati )

Da bi pocela isplata ratnih vojnih dnevnica, vlada mora da donese uredbu o istoj.Meni se cini da je sve pod velikim znakom pitanja.Inace radi se o sumi od oko 30 Eura po danu.

10426 ) automehanicar (pre 1447 dana i 10 sati )

A dnevnice za 1991 i 1992 godinu?Ja bio u rezervi 74 dana a Automehanicarska radionica koju imam na svom imenu celo vreme nije radila zbog mog odsustva,drzava mi poslala da platim dazbine za ceo period kao da sam bio kuci i radio,zalbe ,molbe u ono vreme sve u vetar.

10428 ) ludmozdaglupjok (pre 1446 dana i 20 sati )

Neki u rovu,a neki u kaficu,onda.Danas voze limuzine,zive na visokoj nozi a neki se lece od nepriznatog pts-a obespravljeni ,bolesni godinama nezaposleni.Ista prica kao posle prvog sv.rata,kad su borci invalidi prosili po Bgd.u.Inace,pogledajte ustav clan 96 ,a ne da preko zastitnika gradjana trazis mogucnost zdravstvenog osiguranja.Sve je ovo veliki bezobrazluk.Patriotizam se ne placa,ha ha,
slepi smo.

10444 ) miki (pre 1445 dana i 15 sati )

Do dvadesetog novembra vrši se upis i evidentiranje u prostorijama ratnog udruženja Nora(savez ratnih veterana).u Novome Sadu. Ilije ognjanovića 7. Pravo na upis imaju ona lica koja imaju upisano učešće u ratu(1999god.).-(NEPOKUŠAVAJTE LAŽIRATI,postoji u vojnom odseku za svako lice rešenje o učešću u ratu arhivirano u kartoteci vojnog odseka). FOTOKOPIJA LIČNE KARTE,FOTOKOPIJA VOJNE KNJIŽICE TRI PRIMERKA(Prva stranica gde se nalazi fotografija,druga sa podacima,treća gde je upisano učešće u ratu.)

Svi oni koji misle suprotno ili izražavaju ljubomoru na sve nas koji smo se patili dole na kosovu,,,,žao mi je novac pripada nama.....

Srećno........

10446 ) pukovnik gadafi (pre 1445 dana i 14 sati )

kojote branili smo drzavu,ali ja sam tada otisao i ostavio nezaposlenu zenu i dete od tri meseca!dok smo mi kopali rovove,mamini i tatini sinovi su sedeli u kaficima i ismejavali nas...bio sam i 95 kada je bila oluja,dok su i tada pojedinci uzivali i jos nesto da te pitam,koliko imas godina i gde si ti bio u to vreme?kada dajes sebi za pravo da tako komentarises

10456 ) Ptica Trkacica (pre 1444 dana i 17 sati )

@kojot
Jesam služio otadžbini i to onoj koja nije bila sposobna da reši probleme diplomatskim putem nego nam je donela na vrat najjaču svetsku vojnu silu. Tada nisam pitao za platu, jer sam branio svoju kuću. A sada hoću da mi kojoti plate pošto su krivi što su nas sve doveli u situaciju da dobijamo bombe po glavi! Možda si i ti deo tog čopora kada tako kevćeš?

10496 ) mirko (pre 1443 dana i 1 sat )

mene interesuje da u subotici sto pokupe dokumente gde to nose. jer u novi sad nista ne znaju sto se tu desava.

10503 ) kojot (pre 1442 dana i 21 sat )

licno oticu u novi sad,kakvi bre posrednici i svi ostali.neko se opet dosetio da ucari neki dinar na grbaci onog drugog.

10506 ) nena (pre 1442 dana i 18 sati )

U Subotici.zaduzen za prikuoljanje dokumentacije je:MIHALJNJEVIC ROBERT tel/ 060/56 85 111.
Medjutim, gospodin ROBERT navedeni telefon drzi iskljucen, verovatno da ga ne bih uznemiravali.
Volela bi da se gospodni Robert oglasi putem ove pistaljke,da nas obavesti, i da sve potrebne informacije vezane za prikupljanje dokumentacije, ako mu je tesko da se javi na telefon.
Na sajtu koji je objavio SPAKI, mogu se videti sve informacije vezane za ratne dnevnice.

Aleksandre, treba da se stidis tvog komentara.

10512 ) Malo strpljenja! (pre 1442 dana i 15 sati )

Gospodin Mihaljnjević Robert radi u menjačnici koja se nalazi u nizu malih radnjica kod ograde bolnice. Preplavljen je ljudima koji dolaze i donose mu dokumentaciju i postavljaju najneverovatnija (uglavnom glupa pitanja), a mnogi nisu u stanju ni sami da ispune formulare koje su dobili. Ja sam bio prisutan nekoliko puta kada je strpljivo pomagao ljudima i davao informacije (ja bih već dobio nervni slom i izvikao se na njih!). I da se razumemo, treba dati samo 20 dinara za fotokopirane dokumente (priznajte da nije puno). On uz taj posao zapostavlja rad menjačnice, i sigurno je na gubitku jer od gužve ljudi neće ulaziti da menjaju novac. Poštujem to što radi, mogli biste i vi ostali! Ko ne želi kod njega, imate spisak svih ostalih koji prikupljaju dokumentaciju u drugim gradovima na sajtu veterana, a možete lepo i otići u Beograd ili Novi Sad. I još neštoČ Roberta sam sada prvi put video u životu, nije mi ni rođak, ni prijatelj, ni poznanik, nemam razloga da ga branim!

10620 ) miki (pre 1441 dan i 23 sata )

Gospodo///////Novi Sad UDRUŽENJE UČESNIKA ORUŽANIH SUKOBA NA PROSTORU BIVŠE JUGOSLAVIJE.

ILIJE OGNJANOVIĆA BR.7 NEMA OVLAŠTENIH NA TERITORIJI VOJVODINE ZA SKUPLJANJE I EVIDENTIRANJE......

10648 ) robert mihaljevic (pre 1441 dan i 15 sati )

ovom prilikom se zahvaljujem onima koji me hvale ali se obracam i onima koji me kritikuju zbog ugasenog telefona u toku radnog vremena.na zalost drugacije ne mogu da zavrsim sve predmete koje imam u vezi sa ratnim veteranima iz 1999.ja skupljam dokumentaciju za teritoriju opstine subotica u menjacnici kod bolnice.a to mi je donelo samo glavobolju jer opste nisam ocekivao tolko broj osoba.a radnja mi i to kako to oseti.ali se nadam da ovo nece dugo trajati.i molim za malo strpljenja .hvala unapred
za sve informacije imate sajt.www.ratniveterani.com. ako neko zeli da preuzme ovaj posao rado cu mu ga prepustiti.

10663 ) John Doe (pre 1440 dana i 20 sati )

Danas sam bio da predam dokumentaciju,Robert radi stvarno maximalno nemam zamerki uopste,cak ga i hvalim,ceka se izmedju 1-2 sata u redu ali covek je sam a ima stvarno puno ljudi pa ga treba razumeti. Robert kaze da je rok za predaju dokumentacije kraj meseca , a ne 20 novembar i da svi ti papiri idu za Beograd. A tih 200 dinara sto se kod njega placa je za clansku kartu koja ce nam svima biti dostavljena na kucnu adresu.

10709 ) dragan (pre 1438 dana i 12 sati )

Mene iteresuje ko skupla dokumentaciju za opstinu Sombor havala!

10712 ) mile popovic (pre 1437 dana i 23 sata )

i mene zanima ko skuplja dokumentaciju za opstinu sombor.pre izvesnog vremena na nekom sajtu je bio objavljen broj nekog gospodina kod kog su se mogle dobiti informacije za sombor,medjutim i taj broj je uklonjen.

10717 ) Влaдислaв (pre 1437 dana i 21 sat )

A мене зaнимa дa ли морa дa се прикупљa и шaље документaцијa (и коме се шaље?), војни одсеци имaју спискове учесникa рaтa, удружењa борaцa тaкође.
Пре неких 6-7 годинa, кaдa је питaње исплaте дневницa тaкође било aктуелизовaно, отишaо сaм до удружењa борaцa дa бих дошaо до било кaквих информaцијa, a они су ми рекли дa нaјпре морaм дa плaтим све зaостaле члaнaрине, неких 4-5000 динaрa. Плaтио сaм, рекли су ми дa су ме стaвили нa списaк и никaд више ништa од њих нисaм добио.
Сaд се опет шaтро прикупљa некaквa документaцијa, волео бих дa ми неко објaсни коме се тa документaцијa достaвљa и рaди чегa?

10735 ) darko (pre 1436 dana i 20 sati )

ako je i ovo jos jedna u nizu prevara u ovoj drzavi,kao DINKICEVE akcije itd. neko trba da odgovara za to!

10741 ) sombor-idjos (pre 1436 dana i 9 sati )

i mene,kao i Mileta iz Sombora-crvenke,interesuje gde da se javim

10748 ) kojot (pre 1435 dana i 16 sati )

darko@ a kad nisu bile prevare od strane drzave kad treba da daje pare narodu za nesto?

10749 ) milorad mrdja (pre 1435 dana i 15 sati )

mene interesuje ko skuplja dokumentaciju za opstinu plandiste unapred hvala

11303 ) zoran (pre 1412 dana i 17 sati )

mene interesuje ako neko zna dali te dnevnice pripadaju i aktivnim vojnicima koj su bili na kosovu:junik kosare pec i druga mesta unapred hvala na odgovoru

11578 ) Sanja (pre 1398 dana i 18 sati )

Ja bix vas zamolila da mi neko kaze kad ce isplata ratnix dnevnica .Unapred xvala

11604 ) Cannibal (pre 1397 dana i 21 sat )

За сада нема ништа од ваших дневница. Дачић, Вучић и Николић су се жалили Стразбуру на пресуду како вам не би платили то што су вас 1999. гурнули у рат.

11835 ) rasit (pre 1381 dan i 11 sati )

do kat je upis u evidenciju za ratne dnevnice

12468 ) Mихаило (pre 1361 dan i 36 minuta )

http://www.veterani.rs/ Oвде можеш добити све информације.

12528 ) mitar iz erdevika (pre 1359 dana i 15 sati )

interesuje me da li aktivni pripadnici mup-a imaju pravo na ratne dnevnice, za period 1999 godine u vreme bombardovanja i do potpisivanja primirja. ako imamo pravo molio bih da mi neko kaze kome da se obratim i gde da podnesem zahtev. nalazim se na teritoriji opstine sid, sada sam penzioner.

12744 ) dalibor (pre 1352 dana i 17 sati )

interesuje me da li tadasnja aktivna vojna lica imaju pravo na ratne dnevnice, ako imaju gde treba da se podnese zahtev. Inace sam iz Raske

12747 ) Milan (pre 1352 dana i 16 sati )

Mogu vam reci da sam ja posle rata podizao neke dnevnice,ali niko nije znao dali su to dnevnice ili plate. Pa i tokom rata smo primali isto nekakve pare.Ne mogu da verujem da ostali nisu primili ni dinara.Ovo sto se prica mislim da je ustvari samo isplata dugovanja za ono sto nije isplaceno u celosti a ne da nije uopste dato.Zato sto smo u ratu bukvalno angazovani 24h.Ako daju,hvala.Ako ne daju opet hvala.Ali ove pare ja bih pribavio od ovih tajkuna,pa neka oni plate ove pare,posto su se oni u to vreme obogatili.

12778 ) gajic goran (pre 1351 dan i 11 sati )

Obracam se svima jer sam i sam u nedoumici sta uraditi.
U Sremskoj Mitrovici postoji par navodnih udruzenja gde se predaju potrebni papiri i placa nekih 200din za troskove.I ja sam takodje predao nisam dobio nikakav papir sa pecatom,sta uraditi!!!

12826 ) Moki (pre 1349 dana i 11 sati )

Mene interesuje do kada je rok da se predaju dokumenti? Da li neko ima adresu ili broj telefona?

12835 ) zoran (pre 1348 dana i 19 sati )

toliko smo osiromasili....700 000 socijalnih slucajeva ima u ovoj takoreci drzavi...beda se seta ulicama....padaju ko snoplje ....kakve dnevnice ...vec motke u ruke da tucemo vlast....

13669 ) Nevena (pre 1322 dana i 1 sat )

Gospodo moj otac je bio na ratistima od 91 pa na dalje kad god je nasa zemlja ratovala on je isao,vidim da ovde neki misle da ne treba da se isplacuju dnevnice toboze brinu za drzavni budzet a te dnevnice ce znaciti nama deci mom ocu posle svega ne treba nista ali se bori da dobije te dnevnice da bi ih dao nama jer nije uspeo da se izbori za bolju Srbiju pa mi sada jos teze zivimo,zato molim vas kome ne trebaju te pare nemora ni da ih uzima!!!!

13766 ) Boris Horvat iz Kikinde (pre 1318 dana i 45 minuta )

Nisam od onih pravih boraca i dobrovoljaca iz 90-tih, ali je i mene zakacilo kao redovnog vojnika bombardovanje 99-te. Tada kada je pocelo u martu mesecu nalazio sam se u bubanj potoku u kasarni ispod auto puta, nadam seda svi znate gde je. Posto sam bio inzinjerac-rukovaoc masinama i posto nas je bilo malo u toj kasarni svi koji su bili samnom tada su bili puno puta u zivotnoj opasnosti. Morali smo biti na licu mesta trenutak pre pogodka hotela jugoslavija, generalstaba, miloseviceve rezidencije...itd da bi beograd koliko je moguce brzo osposobili za dalji i normalan zivot, prokrčili ulice od suta i haosa koji je nastajao posle svake rakete. Verujte da sam proziveo svasta za to vreme. Bio sam ponosan sto sam deo takvog mehanizma kao sto je inzinjerija VP 5062. Beograd. Mi koji smo bili izlozeni opasnosti vise nego ostali. Vidno smo bili pomereni malo posle svega, to se videlo na licu svakog od nas, al eto preziveli smo i to. Rat kao rat zblizi i posvadjane u istoj uniformi sa istim grbom. Delili smo sve na dva zalogaja, vremena nije bilo za kantine i sedaljke. Ovim putem pozdravljam sve iz kasarne bubanj potok 1 i neka budu ponosni za svoj doprinos drzavi kakva god da je sada. Porucujem svim klasicima da se bore za svoja prava i svoj novac zasluzeni, da ga neko drugi ne bi strpao u dzep. I jedan pozdrav za vojnicinu svetskog ranga a to je Djordje Rancic tada moj porucnik i pravi inzinjerac koji je bio uz nas uvek. Svi koji su bili tamo i sve to proziveli i osetili nadam se da znaju o cemu pricam.

14062 ) srdjan (pre 1304 dana i 14 sati )

zakacilo me je sve sto je moglo,cak i 2001-e,u presevu i presevskoj dolini,ali avaj,sta da se radi,citam komentare i kontam da pojedine pisu deca koja su juce bacila pracke i sela za racunarom...JA licno necu se odreci dnevnica jer posle zadnjeg rata jedva sam vezao 2godine posla,za vreme vladavine onih zutih sto se pozivase na devedesete ,pa na tita i sulejmana i bem li ga koga jos,ja zivim na ivici egzistencije posto zuta gospoda pozaposljavase komplet svoju stranku koja i dan danas drzi ta radna mesta,a ja mesecima i godinama jedva krpim za hleba,srecan sam kad imam margarin!suze mi teku dok ovo pisem i zato opet kazem NE ODRICEM SE DNEVNICA.i da,ja nisam cistio sut po beogradu nego bio na prvim borbenim linijama!borio se protiv siptara,divljih zivotinja i nato bombi.pozdravljam sve ucesnike rata,ali mislim da nije bilo isto u srbiji i na kosovu.

14303 ) Đole (pre 1289 dana i 17 sati )

Za sve učesnike rata 1999 god. koji su iz Beograda i okoline predaja dokumenata se vrši u ulici Miška Kranjca 2,Beograd Rakovica br.tel:011/3565--058
*2 slike
*vojna knjižica
*pristupnica Srpski Veteran(mora da bude popunjena)
*uplata 1000,oo
Pozdrav!

14317 ) Миљојко (pre 1287 dana i 22 sata )

@Ђоле
Зaшто уплaтa, коме и чему уплaтa од 1000,00 динaрa? Докле превaрaнти мисле дa зaрaђују нa људимa?Штa гaрaнтује уплaтa од тих 1000 динaрa? Дa ће дневнице бити исплaћене? Aко је одлукa донетa,јa своје прaво нa дневнице могу дa оствaрим и без уплaте тих 1000 динaрa. A aко држaвa одлучи дa уплaте немa, неће вредети ни уплaтa од 10000 динaрa.
Позивaм људе дa сaчекaју и дa не нaседaју нa рaзнa превaрaнтскa удружењa коимa је циљ узимaње новцa од лaковерних, било нa име члaнaрине било нa име некaкве сумњиве предaје документaције.

15050 ) srecko (pre 1250 dana i 19 sati )

Ne bi bilo realno isplatiti dnevnice samo ucesnika 1999 a zaboraviti ucesnika verskih ratova od 90 pa nadale.Svi mi koji smo ratovali prosli smo kroz pakao to mi dobro znamo,jer nama bila je glava u torbi.Hocu da kazem da nam je jedan metak bio presudan.Oni koji to nisu doziveli lako je njima da laprdaju tako da se izdrazim jer nisu to doziveli pa bih njima porucio da ne pisu sve i svasta.Neka mi neko kaze dali je neko ostao mentalno zdrav svi oni koji doziveli stresovi,traume, i tako dalje da ne nabrojavam stvarno je to zalosno da nam tako drzava radi.Treba to realno svima isplatiti linijarno svim rezervistima 1990 pa nadajle i naravno za vreme bombardovanje rezervistima 1999.

15062 ) sos (pre 1250 dana i 13 sati )

sta je sa nama koji nismo;''branili i odbranili''zemlju '99 a bombe su padale u blizini nasih kuca ,vise nego na'' frontu'' ,dali smo i mi posredni ucesnici odbrambenog rata jer smo imali oruzje ;''samo psovku'' kada cujemo avione a isto nam je vredelo kao i naoruzanim jedinicama.dali imamo pravo na odstetu za pretrpljeni strah i ucesce u ratu.?????

15284 ) nemanja (pre 1236 dana i 14 sati )

Dali vojnici koji su bili u redovnom sluzenju vojnog roka 1999 god.imaju pravo na dnevnice..bio sam u Pristini tada.

15585 ) nenad (pre 1218 dana i 15 sati )

Ljudi vodite racuna kome placate za clanarinu jer ce vas prevariti. Ja sam clanarinu platio nekom tipu iz panceva za clanarinu jos februara meseca a pristupnicu jos uvek nisam dobio ako se setim imena i prezimena tog coveka odmah vam javljam cisto da znate pozdrav svima

15972 ) baca (pre 1193 dana i 12 sati )

mnogi osudjuju veterane, zbog potrazivanja njihovih krvavo zaradjenih dnevnica,a posebno nasa,,drzava,,pa da li je moguce da pokusavaju da ih ne isplate,a kad smo kod opterecenja budzeta nase drzave zasto se nasi poslanici ne odricu svojih dnevnica kako ne bi slomili kicmu toj istoj drzavi nego te iste redovno naplacuju u celosti bez tuzbi u strazburu.

17501 ) nikola (pre 1146 dana i 17 sati )

imate vesti o ratnim dnevnicama na sajtu http://www.javnevesti.com

17598 ) goran (pre 1140 dana i 1 sat )

Ima li stvarno neke informacije ili samo laže ko koga stigne?? Nisam našo ništa na http://www.javnevesti.com

17604 ) goran (pre 1139 dana i 23 sata )

nema nikakve vesti na sajtu http://www.javnevesti.com

17611 ) uvek u pravu (pre 1139 dana i 18 sati )

Vi ratni veterani ili kako se već zovete idite u Siriju pa ćete tamo zaraditi. Kako možete od države kojoj ste položili zakletvu da tražite tako nešto? Bolje bi bilo da ako imate neke nenaplaćene akcije ili zarade od ovih opljačkanih firmi da tražite tj. tražimo te pare.

17638 ) goran (pre 1136 dana i 22 sata )

Dokle god ovako različito i šuntavo razmišljaju ljudi,niko nema ništa da dobije od pojma nemam kako se zovu al država sigurno nije.. Nema ništa ni od dnevnice ni od akcije iz opljačkanih firmi. Narod jeb.. u mozak pa nezna odakle je šupalj. Idi ti u Honduras jeb... te Sirija!!

18088 ) stefan (pre 1107 dana i 19 minuta )

kada ce da isplacuju bree

18089 ) stefan (pre 1107 dana i 17 minuta )

tacan datum mi treba kada ce drzava da nam isplati pare odgovorite

18094 ) Catina cerka (pre 1106 dana i 21 sat )

Moj otac je bio na ratistu od '90 do '99 godine... drzava se toliko pobrinula za njega sa brdom racuna... Kada je odlazio ostavio je nas cetvoro i nasu majku... a kada je dosao ostao je bez posla i postao jos 1 socijalan slucaj... a sada treba i dnevnica da se odrekne?? zbog koga? zbog cega? ja sam morala skolu napustiti zbog finansiske situacije...
Gde je tada bila drzava da mu pomogne da se iskolujem?...VALJDA NECE MOJE SESTRE I BRAT DOZIVETI MOJU SUDBINU!!!!!
POZDRAV SVIM PRAVIM VETERANIMA I NJIHOVOJ DECI...

20975 ) спасилац (pre 961 dan i 9 sati )

Ових дана обећавају куле и градове, дајте Ви Нама наше ратне дневнице, потписан је кредит од милијарду, могли би Нас од тога исплатити. Март 11. Љета Господњег 2014.

21036 ) sekula (pre 957 dana i 12 sati )

ЛЕПО ЈЕ СВЕ ОВЕ КОМЕНТАРЕ ЧИТАТИ, РАЗМАТРАТИ, ПА ИЗ ТОГ РАЗЛОГА ТРЕБА ИМАТИ СВОЈУ СЛОБОДНУ ВОЉУ И ОДЛУЧИТИ ДАЛ ХТЕТИ ПРИМИТИ ТЕ РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ ИЛИ НЕ. ЈА ЛИЧНО ЖЕЛИМ ИЗ РАЗЛОГА ЈЕР САМ У РЕЗЕРВИ БИО ЦЕЛА ТРИ МЕСЕЦА И НИСАМ ИМАО НИКАКВА ПРИМАЊА. МИСЛИМ ДА ЈЕ КОЛИЧИНА НОВЦА КОЈА СЕ ДАЈЕ САСВИМ СКРОМНА ТИХ РЕЦИМО 5000 ЕВРА, ЈЕР АКО ЈЕ НЕЧИЈИ ЖИВОТ ВРЕДЕО МАЊЕ ОНДА У РЕДУ. ДНЕВНИЦЕ ТРЕБА ДА СЕ ИСПЛАТЕ ЈЕР СУ И ЗАСЛУЖЕНЕ....

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke će biti uklonjeni bez obrazloženja!
vrh stranice